HAGRA logo  HAGRA

HAGRA logo   IMPORT - EXPORT
  Melkkoeltanks, Opslagtanks,
  Melkmachines en Onderdelen

Opslagtanks

De verzameling melkkoeltanks die HAGRA in voorraad heeft, kan voor vele andere doeleinden gebruikt worden dan alleen voor het koelen van melk. De tanks zijn ook ideaal voor het verwarmen van een vloeistof. Ook kan een tank gebruikt worden als geisoleerd opslagvat, om de vloeistof warm danwel koud te houden. Tenslotte is het ook mogelijk, dankzij de hygienische afwerking van het roestvrij staal aan de binnen en buitenzijde van de tank, vrijwel elke vloeistof op te slaan, hoe agressief ook.

In de loop der jaren heeft HAGRA tanks verkocht voor de opslag van:

HAGRA's opslagtanks kosten een fractie van de kosten die gepaard gaan met het nieuw bouwen van een speciaal op maat gemaakte RVS opslagtank voor een van de bovenstaande doeleinden.

Welke soorten opslagtanks kunt u bij HAGRA vinden?
De voorraad opslagtanks is in twee groepen te verdelen.

Transporttanks
Transporttanks zijn kleine enkelwandige RVS-tanks. Deze tanks zijn niet geisoleerd. Het mangat bevindt zich in het midden. Reiniging geschiedt door middel van een ingebouwde sproeibol. De inhoud van deze tanks is beperkt, gewoonlijk tussen de 250 en 1200 liters. Omdat ze gebouwd zijn voor het transport van melk zijn ze hygienisch afgewerkt, zowel aan binnen en buitenzijde. Het hoogwaardige roestvrij staal (AISI 304/ DIN 1.4301) garandeert een zeer lange levensduur.
De meest voorkomende merken zijn Sparo, Alfa Laval en Mueller.
Veel uitvoeringen hebben als extra voordeel ze onder vacuum bruikbaar zijn.

Voormalige melkkoeltanks
De melkkoeltanks die als opslagtank worden verkocht (zonder dat ze als koeltank hoeven te dienen), zijn eigenlijk exact hetzelfde als die op de pagina Melkkoeltanks zijn beschreven. Er kan alleen geen koelgarantie meer voor worden gegeven. Ze zijn echter uitstekend in staat om vloeistoffen op te slaan. Deze tanks hebben een aanzienlijk lagere verkoopprijs dan koeltanks.
Vanwege de isolatielaag tussen de binnen- en de buitenwand, kunnen deze tanks gedurende lange tijd vloeistoffen warm of koud houden. Afhankelijk van het verschil tussen de vloeistoftemperatuur en de omgevingstemperatuur zal de inhoud niet meer dan 1 tot 3 C opwarmen of afkoelen in 24 uur.
HAGRA heeft opslagtanks van circa 1600 liter tot ongeveer 8000 liter, de exacte voorraad is te vinden via de voorraadpagina.