HAGRA logo  HAGRA

HAGRA logo   IMPORT - EXPORT
  Melkkoeltanks, Opslagtanks,
  Melkmachines en Onderdelen

Melkmachine fabrikanten

HAGRA biedt u een uitgebreid scala van melkmachine(onderdelen) van de in Nederland gangbare merken.

DeLaval / Alfa Laval

DeLaval Logo Alfa Laval Agri Logo


Aangezien 1 op de 3 koeien ter wereld wordt gemolken met DeLaval apparatuur, hebben we hier duidelijk met de marktleider te maken. Door deze wereldwijde beschikbaarheid, zijn DeLaval producten gemakkelijk verhandelbaar op de exportmarkt. Reserveonderdelen zijn in ieder land beschikbaar.
Tot het jaar 2000 ging de Agrarische Divisie van het Zweedse Bedrijf Alfa Laval onder dezelfde naam door het leven, maar rond de eeuwwisseling heeft men de Agrarische Divisie een nieuwe naam gegeven, het heet nu "DeLaval". Omdat veel producten die nu in de markt aanwezig zijn nog het Alfa Laval merk dragen, zal deze naam nog lang doorklinken.

De internationale website van DeLaval vindt u op het adres: http://www.delaval.com.Manus

Manus Logo

De merknaam Manus maakt inmiddels deel uit van DeLaval. Ooit was het een zelfstandige organisatie die producten op de markt bracht die bestonden uit in licentie vervaardigde klonen van van Alfa Laval producten. Manus heeft daardoor een vergelijkbaar imago als DeLaval. De verhandelbaarheid van Manus-producten buiten de gebieden waar het merk actief was, is beperkt, vanwege het ontbreken van een dealernetwerk. Men is dan gedwongen om een beroep te doen op de welwillendheid van de lokale Alfa Laval dealer.

Voor gegevens over Manus bent u tegenwoordig aangewezen op de site van DeLaval: http://www.delaval.nl.Fullwood

New Fullwood LogoOld Fullwood Logo
Het Britse Fullwood is al sinds de pioniersjaren van het machinaal melken een betrouwbare speler op voornamelijk de Europese markt. Omdat het merk buiten Europa in slechts enkele gebieden ondersteund wordt, is het niet erg populair op de exportmarkt van gebruikte melkmachines.

De internationale website van Fullwood vindt u op het adres: http://www.fullwood.com.S.A.C. Senior

S.A.C. Senior Logo

Tegenwoordig opereert dit bedrijf uitsluitend onder de naam S.A.C., hetgeen een afkorting is van S.A. Christensen & Co. Het is een Deens bedrijf dat langzaam aan meer marktaandeel verwerft door goedkope, eenvoudige, maar kwalitatief goede melkmachines aan te bieden. Het uitgebreide wereldwijde dealernetwerk maakt het merk geschikt voor de export van gebruikte melkmachines. De al lang bestaande merknaam Senior gaat in Nederland gebukt onder een minder goed imago, afkomstig uit het verleden. De huidige S.A.C.-machines kunnen de concurrentie met de grotere merken echter uitstekend aan.

De internationale website van S.A.C. vindt u op het adres: http://www.sac.dk.GEA / WestfaliaSurge / Westfalia

GEA Logo New LogoGEA is de nieuwste naam van het fusiebedrijf WestfaliaSurge. Het maakt deel uit van de GEA-group die ook buiten de melkmachine-business actief is met een breed scala aan technische producten voor de voedselverwerkingsindustrie. Het is een Duits bedrijf, maar is wereldwijd actief. Sinds de introductie van de GEA-naam timmert het merk weer wat nadrukkelijker aan de weg op de Nederlandse markt. Internationaal is het een grote speler in sommige regio's, gebruikte GEA/WestfaliaSurge/Westfalia melkmachines zijn exporteerbaar naar deze gebieden.

De internationale website van GEA vindt u op het adres: http://www.gea.com.Westfalia

Westfalia Logo New LogoWestfalia is/was een Duits bedrijf, dat in 1999 het Noord-Amerikaanse Surge heeft overgenomen, en sindsdien onder de naam WestfaliaSurge opereerde. Zoals hierboven beschreven, is het inmiddels actief onder de naam "GEA". De sterke en vertrouwde merknaam Westfalia zal echter in de volksmond nog lang aan de GEA producten verbonden blijven.Surge

Surge Logo WestfaliaSurge LogoSurge was de Amerikaanse fusiepartner van Westfalia, zoals hierboven beschreven. Inmiddels is het totaal opgegaan in het nieuwe bedrijf "GEA". In de snel ontwikkelende melkmachinemarkt treft men Surge apparatuur niet veel meer aan.BouMatic

BouMatic Logo

Het van oorsprong Amerikaanse BouMatic merk heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt op de Nederlandse markt. Stond het ooit bekend als het "lelijke eendje" van alle merken, tegenwoordig is het een geliefd en vooraanstaand merk wat bij veel melkveehouders favoriet is.

De internationale website van BouMatic vindt u op het adres: http://www.boumatic.com.Gascoigne-Melotte

Gascoigne-Melotte Logo

Gascoigne-Melotte was een al lang geleden gefuseerde bedrijfcombinatie van het Engelse Gascoigne en het Belgische Melotte. Het bedrijf is door vele diepe dalen gegaan en heeft vele eigenaren gehad. Uiteindelijk is het bedrijf opgekocht en opgegaan in het bedrijf "BouMatic". Gascoigne-Melotte melkmachines zijn van prima kwalteit, maar omdat het merk niet meer bestaat, heeft de apparatuur nauwelijks nog waarde op de tweedehandsmarkt.Andere merken

Bovenstaande merken beslaan wel 97% van de Nederlandse melkmachinemarkt. Overige merknamen zijn nog "Miele", "Dairymaster" en "Strangko". HAGRA heeft doorgaans geen machines of onderdelen van deze merken in voorraad.